WeWork alacaklı desteğini aldı, Neumann teklifini geçti
Önemli bir gelişme olarak WeWork, küçük alacaklılarıyla bir anlaşmaya vardı ve şirket iflas işlemlerinde ilerlerken kıdemli kreditörlerinden ek fon sağladı. Merkezi New York’ta bulunan ve SoftBank tarafından desteklenen paylaşımlı ofis alanı sağlayıcısı, ABD İflas Yargıcı John Sherwood’un onayının ardından Mayıs ayı sonuna kadar yeniden yapılandırma planını tamamlama yolunda ilerliyor.
Tüm büyük WeWork alacaklılarının desteğini alan yeniden yapılandırma anlaşması, şirketin öz sermayesini kıdemli kredi verenlerine aktaracak ve yaklaşık 4 milyar dolarlık borcu ortadan kaldıracak. Revize edilen anlaşmanın bir parçası olarak WeWork, SoftBank, King Street Capital ve WeWork’ün teknoloji ortağı Yardi Systems’in bir iştiraki olan Cupar Grimmond’un da dahil olduğu bir konsorsiyumdan 450 milyon dolara kadar yeni finansman alacak.
Yeniden yapılandırmanın tamamlanmasının ardından Cupar Grimmond WeWork’ün özsermayesinde çoğunluk hissesine sahip olmaya hazırlanırken, SoftBank’ın sahipliği, belirli kredi olanaklarının özsermayeye dönüştürülmesine ilişkin kararlara bağlı olarak %16,5’ten potansiyel olarak %36’ya kadar değişebilecek.
Hafta sonu varılan uzlaşma, mahkeme tarafından atanan bir komite ve Antara Capital liderliğindeki tahvil sahipleri de dahil olmak üzere iki küçük alacaklı grubunun muhalefetini çözüyor. Destekleri karşılığında WeWork, 8,5 milyon doları tahvil sahiplerine tahsis edilmek üzere 32,5 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etti.
WeWork, iflas statüsünden yararlanarak ev sahipleriyle gelecekteki kira maliyetlerini düşürmek için müzakerelerde bulundu ve şirkete 8 milyar dolar tasarruf sağlaması beklenen anlaşmalar yaptı. İflas sürecinde şirket 450 lokasyonundan yaklaşık 160’ının kira sözleşmelerini feshetti.
WeWork’ün kurucu ortağı ve eski sahibi Adam Neumann ve yeni şirketi Flow Global, mümkün olan en yüksek teklif aranmaksızın içeridekilerin kayırıldığını iddia ederek hisse satışını eleştirdi. Neumann’ın yasal temsilcisi Susheel Kirpalani, kredi verenlerden alınan 450 milyon doların aslında örtülü bir öz sermaye satışı olduğunu ve WeWork’ün Neumann’ın teklifini kabul etmesi gerektiğini savundu.
Ancak Yargıç Sherwood, WeWork’ün teminatlı kreditörlerinin Neumann’ın 650 milyon dolarlık teklifini reddetme kararını onayladı ve kendilerine olan borcun değerini karşılamayan teklifleri reddetme haklarını vurguladı. Sherwood, teminatlı kredi verenlerin borç geri ödemesi yerine özsermayeyi kabul etme tercihinin mahkeme tarafından ikinci kez değerlendirilmeyeceğini belirtti.
Bir zamanlar 47 milyar dolarlık bir değere sahip olan WeWork, hızlı bir büyüme yaşadı ancak Kasım 2023’te iflas koruma başvurusunda bulunmadan önce önemli kayıplar yaşadı. Şirket şu anda iflas sonrası öz sermaye değerinin yaklaşık 750 milyon dolar olduğunu tahmin ediyor.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.